Hiljaisen viikon tarinoita:
Mua harmitti viikonloppuna, kun tajusin, etten mitenkään ollut koristautunut tulevaan pääsiäisaikaan. Menin sitten virpomisaamuna mattimyöhäisenä etsimään pajunkissoja jostakin. Selvähän se, että kaikki mahdolliset lähitienoon puskat oli jo riivitty viimeisistäkin pajunkissoista, ja jäljellä oli vain rumia torsoja. Urhoollisesti kuitenkin sotkettuani lenkkarini mutaan hankalissa ojaolosuhteissa, sain kimpun pajunkissoja koristamaan kotiani.
Palmusunnuntaita varten varauduin pienillä suklaamunilla, jos vaikka joku tulisi virpomaan. Päivä kului eteenpäin, eikä ketään kuulunut. Mähän sitten leffaa katsellessani ja laiskotellessani olin jo syönyt melkein kaikki munat, kun ovikello soi...riitti niille kolmelle pikkunoidalle sentään pari jokaiselle. Illalla kaksi kaveriani koputteli mun ikkunaan, ja tuli virpomaan tieltä löytämänsä kärsineen risun kanssa (oli siinä vielä ehkä jäänteitä jostakin värikkäästä koristeesta). Munia riitti vielä heillekin (mä en tykkää valkosuklaasta, yäks).
Pääsiäistunnelmaa lisäs vielä se, kun mä sain viimein mun uudet verhot ikkunaan! Nyt mun olkkarissa on kevät (paksut punaiset verhot takas sen, että mun luona oli joulu ainainen), kun vihreet verhot ja maljakossa pajunkissat tuo ihan uutta tunnelmaa. Jepulis.
Pajunkissasta kukkaruukkuun. Eilen sain kuulla, että lähden toukokuun lopussa viiden päivän koulutusmatkalle Turkkiin. Ajatelkaa! En oo ikuna siellä käynyt, jännää. Matka on mulla täysin ilmainen, ja siellä ois tarkotus verkostoitua muiden maiden kansainvälisyys- ja EVS-vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Eli töitä, töitä, mutta eipä oo huonot puitteet ei. Työkaveri oli kateellinen, mutta leppyi, kun lupasin metsästää kebabeläimen matkaltani tuliaiseksi hänelle... (Kertooks joku muuten tyhmälle, mitä lihaa se ihan OIKEESTI on?)
7. huhtikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
 

No joo REILUA!! Yks vaan matkustelee sinne ja tänne..huokaus..
VastaaPoistaEikös se kebab tule siitä, että miten se eläin on teurastettu, eli että sitä ei oo ammuttu vaan valutettu veret perinteisesti kurkunleikkaustyyliin? Eikös ollutkin piristävää :P Ja siis nautaahan se kai yleensä ottaen on (?), koska sielä mistä tämä kebabeläin on tullut harvemmat saa/haluaa syyä sikaa. Eikä se ole kalaa eikä kanaakaan :D käsittääkseni se voi olla myös lammasta?
Juurikin jotain näin epämääräistä mäkin aina oon miettiny.
VastaaPoistaOis vaan niin hauska aatella, että tuolla jossakin vapaana juoksentelee kebab-eläin, sellainen pötkylä, pienet jalat vipeltäen.
Tai lähinnä se olis kummallista :P
Hihhii! Me ollaan analysoitu tota kebabeläintä ja pohdittu, että miltä se mahtaa näyttää. Mä olen aika varma, että se on tosi pullea (lieriö?) ja sit sil on tosi lyhyet jalat. Se kebablihaköntti, josta ne raastaa sitä lihaa on siis se eläin ilman jalkoja ja päätä..ja mahdollisesti häntää.
VastaaPoistaSulla noita reissuja pukkaa, uskomatonta. Ei yhtään hassumpi paikka tehä töitä. Kebab-eläin, mikähän sen latinankielinen nimi olis?
VastaaPoistaMinäkin kadehdin, mutta iloinen olen puolestasi, totisesti.
VastaaPoistaAika epämääräistä tuo kebab näyttäis tosiaan olevan... http://fi.wikipedia.org/wiki/Kebab
En oo onneks yhtään kateellinen et jätkällä on taas yks matka lisää horisontissa...
VastaaPoistaja toisilla ei oo ees töitä.
en yhtään, en.
Outi, juuri noinkin mä sen aattelen :D
VastaaPoistaWikipedian mukaan
"Suomessa varras on lähes aina tietyllä tavalla valmistettua, tiivistä, maustettua jauhelihaa, mutta Keski-Euroopassa varras on tehty kokonaisista lihanpaloista. Joitakin versioita voi ostaa tavallisesta ruokakaupasta pakasteina, ja moni kebabia myyvä ravintola käyttää teollisesti valmistettua lihaa.
Alkuperämaissa kebap voi tarkoittaa mitä tahansa paahdettua naudan- tai sian- tai lampaanlihaa tai kanaa, ja kebablajeja on useita. Shish kebap, jota Venäjällä kutsutaan šašlikiksi ja Kreikassa souvlakiksi, on turkkilainen grillivarras. Kreikassa dönerkebabia hyvin paljon muistuttava ruokalaji on nimeltään gyros."
kanadassa kebappii saa shawarman nimellä
VastaaPoistarakkaalla lapsella on monta nimee. kreikassa tosiaan aina vedettiin pita gyros, tai souvlaki-vartaita...en jotenkin muka tajunnu, että kebab on ihan sama asia :P
VastaaPoista